Historien bag GP Medical Devices produkter

EasyDrainer

Det hele startede tilbage i 2005. En stomi-sygeplejerske fra Holstebro fik idéen til et engangs-skylle-ærme, som kunne hjælpe ileostomipatienter med tømning af deres stomipose på en nem og hygiejnisk måde.

 

I tæt samarbejde med stomiforeningen COPA og ileostomipatienter udviklede GP Medical Devices engangs-skylleærmet, EasyDrainer, af papir.

 

I dag har vi to modeller i vores faste sortiment. Én med en længde på 72 cm og én på 100 cm. Begge modeller opfylder behovet for nem og hygiejnisk tømning af stomiposer.

 

 

EasySampler

Christian Erfurt-Hansen og Morten Sønderholm fik i 2008 idéen til en engangs-afførings-opsamler. De to unge gik dengang på Handelshøjskolen i Aarhus, hvor de fik til opgave at lave en case om en virksomhed og et produkt. Hjemme ved køkkenbordet diskuterede de forskellige muligheder.

 

Mortens mor, som var sygeplejerske, foreslog dem, at de skulle lave noget om, hvordan man kunne tage afføringsprøver. Dermed var ideen skabt, og ved hjælp af papir og tape forsøgte de to unge iværksættere at lave en brugbar model, som kunne opsamle afføring. Problemet var, at de kun havde JyllandsPostens avis, som de kunne klippe i.

 

Hos GP Medical Devices havde vi masser af papir, og da de to unge henvendte sig, var det første vi gjorde at gå ud og købe et toilet, som blev stillet op på kontoret. Herefter gik vi i gang med at klippe og klistre, og således blev EU-versionen af EasySampler født.

 

US-versionen af EasySampler blev skabt nogle år senere.

På en udstilling i København i 2010 mødte vi nordmanden Arne Røseth, som var meget interesseret i EasySampleren. Arne Røseth er en af de førende læger og forskere i tarmsygdommen Colitis Ulcerosa. Han lider selv af sygdommen og rejser rundt og holder foredrag om Colitis Ulcerosa og om hans forskningsresultater.

 

I forbindelse med en rejse til USA besøgte Arne Røseth en af USAs førende leverandører af laboratorieprodukter. Her fortalte han om vores produkt – EasySampler. Amerikanerne var meget interesseret i at høre mere om modellen, og de bad derfor om at få tilsendt nogle vareprøver.

 

Det viste sig, at EU-modellen ikke egner sig til amerikanske toiletter, som har høj vandstand / vandspejl. Modellen er for dyb. Papiret rammer derfor vandspejlet i toilettet, og så går det hurtigt i opløsning.

 

Hos GP Medical Devices forstod vi straks problemstillingen, og i løbet af kort tid udviklede vi en US-version, som er specielt tilpasset toiletter med høj vandstand / vandspejl. Amerikanerne var begejstrede for den nye model, og de er i dag vores største kunde.